Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Avoin kutsu - Jatkosodan 80 -vuotismuistojuhla

MP-juhla21_Facebook.pngTaustalla liehuva Suomen lippu. Tekstissä tiedot juhlasta.
1.7.2021 12:34

Tervetuloa jatkosodan 80 -v muistojuhlaan Rautjärven kirkolle ja Pitäjäntupaan lauantaina 31.7.2021!

Jatkosodan alkamisesta on tänä vuonna kulunut 80 vuotta. Pandemiatilanteen salliessa Pajarin Poikien Perinneyhdistys ja Rautjärven Reserviupseerikerho järjestävät yhteistyössä Rautjärven kunnan ja Ruokolahden seurakunnan kanssa jatkosodan alkamisen muistojuhlan Rautjärven kirkossa ja Pitäjäntuvalla 31.7.2021 klo 10-14.30.

Muistojuhlassa kuullaan tervehdysten ja puheiden ohella Rakuunasoittokunnan musiikkiesityksiä sekä kenttähartaus kenttäpiispa Pekka Särkiön pitämänä. Myös rajavartiolaitoksen erikoisjääkärikomppanian osasto tulee olemaan paikalla. Juhlassa kohtaavat vasta palveluksensa aloittaneet erikoisrajajääkärikomppanian varusmiehet, sekä jatkosodassa palvelleet sotaveteraanit. Siellä paljastetaan myös uusi muistomerkki Rautjärveltä jatkosotaan lähteneiden joukkojen kunniaksi. Muistomerkki sijaitsee Pitäjäntuvan pihassa ja samassa yhteydessä nautitaan Seppo Vainikan kenttäkeittiön tarjoilemasta kenttälounaasta ennen kirkossa pidettäviä esitelmiä.

Juhlassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Mikäli tunnet olosi oireiseksi, niin ethän osallistu juhlaan.

Juhlan pukukoodi: tummapuku ja kunniamerkit

Aika ja paikka: Lauantai 31.7.2021 klo 10.00 - 14.30, Rautjärven kirkko ja Pitäjäntupa, Miettiläntie 1757, 56610 Rautjärvi