Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Duuniseteli tukee ammattiin valmistuneiden nuorten työllistymistä – uusi hakukierros joulukuussa

duuniseteli_tiedotekuva.jpg
30.11.2021 10.30

1500 euron arvoisen duunisetelin tarkoitus on tarjota nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta ja auttaa nuoria työuran alussa. Seuraava hakuaika on 1.12.-20.12.2021. Duuniseteliä haetaan sähköisellä lomakkeella.

"Duuniseteli toimii kahdella tavalla. Ensinnäkin se tukee nuorta työn etsimisessä, ja toiseksi se kannustaa yrityksiä palkkaamaan nuoria työntekijöitä", Imatran kaupungin työllisyysasiantuntija Marika Vento kertoo.

Työnhaussa seteli on kovaa valuuttaa. Kun nuorelle on myönnetty seteli, hän lähtee etsimään työtä. Työnantajalle hän voi tarjota paitsi työpanoksensa myös 1500 euron suuruisen tuen palkkakuluihin.

Joulukuun hakukierroksella jaetaan kaiken kaikkiaan 14 seteliä: Lappeenrannassa 3 kpl, Imatralla 7 kpl, Ruokolahdella 2 kpl ja Rautjärvellä 2 kpl.

Jos hakijoita on enemmän kuin jaettavia seteleitä, setelit arvotaan.

"Ensimmäisten hakukierrosten perusteella voimme jo todeta, että seteli todella helpottaa työllistymistä", kertoo Lappeenrannan Ohjaamon ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine

Duuniseteli on toteutettu Etelä-Karjalan kuntien, Ohjaamojen ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyönä. Rahoitus seteleihin tulee kunnilta. Tässä vaiheessa mukana ovat Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti ja Lappeenranta.

Joulukuun haussa setelin hakijan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopisto Samposta vuoden 2021 aikana valmistunut nuori. Seteleitä voivat hakea nuoret, joiden kotikunta on Imatra, Lappeenranta, Rautjärvi tai Ruokolahti. Hakeminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, ja haku käynnistyy 1. joulukuuta.

Ohjaamot tarjoavat nuorille tukea työnhaussa: tukea ansioluettelon ja työhakemuksen laatimisessa sekä työpaikan etsimisessä. Lisäksi Ohjaamot kannustavat ja tukevat vahvuuksien tunnistamisessa.

Työllistävän yrityksen tulee toimia Etelä-Karjalan alueella, ja työllistämisaika tulee olla vähintään kolme kuukautta. Lisäksi nuorelle pitää maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työtä tulee olla vähintään 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä.

1500 euron tuki maksetaan työnantajalle ja tuki tulee käyttää nuoren työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen.

Tarkemmat ohjeet nuorille ja yrityksille löytyy osoitteista imatra.fi/duuniseteli (Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran nuoret) ja lappeenranta.fi/duuniseteli (Lappeenrannan nuoret).

Duuniseteleitä jaetaan kolme kertaa vuonna 2021 ja neljä kertaa vuonna 2022.


Lisätiedot:

Iina Kovalainen, ohjaamoneuvoja, Ohjaamo Imatra

iina.kovalainen@imatra.fi

0406625637