Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Osaajaverstaan avajaiset Rautjärvellä 26.9.2024

20240919_151149.jpgOsaajaverstas ikkunateippaukset
23.9.2024 13.00

Osaajaverstas avaa ovensa Rautjärvellä torstaina 26.9. kello 10-16 Sopukassa (Roihankatu 1). Avajaiset myös Ruokolahdella ja Parikkalassa.

Terveisiä PlanB- hankkesta: Osaajaverstaat avautuvat

Toivotamme teidät tervetulleiksi Osaajaverstaiden avajaisiin!

  • Parikkala tiistai 24.9. kello 12–18, Parikkalantie 12 (Etäpiste)
  • Ruokolahti keskiviikko 25.9. kello 12–18, Nällisuontie 3
  • Rautjärvi torstai 26.9. kello 10–16, Roihankatu 1 (Sopukka)

Osaajaverstalla on toimintakalenteri, jonka tavoitteena on koota PlanB-hankkeen asiakkaita ja verkostoja. Kalenteri päivittyy syksyn kuluessa. Tervetuloa tarkastelemaan kalenteria Osaaja-verstaille ja antamaan siihen kehittämisideoita!

Ajankohtaiset

Jokaisella PlanB-hankepaikkakunnalla avautuu syyskuun aikana Osaajaverstas, joka kutsuu yrityksiä ja kuntien koulutuksen sekä työllistymisen verkostoja yhteistyöhön ja yhteisen työelä-mäverkoston rakentamiseen.

Työelämäverkoston tavoitteena on löytää yhdessä työvoimaa ja kehittämistoimenpiteitä, jotka nousevat Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien elinkeinoelämän tarpeista. Työ-elämäverkostossa pohditaan kehittämistoimenpiteitä, innovoidaan ja suunnitellaan konkreettisia tarveperustaisia koulutuksia ja alueellisia opiskelijarekrytointeja. Syksyn aikana koko-amme Osaajaverstaalla yhteen työelämäverkoston ja ryhdymme suunnittelemaan yhdessä sitä, miten kuntiin löydetään elinvoimaa koulutuksen kautta. Jos sinulla on tai tiedät verkostostasi jonkun, jolla on halu toimia verkoston jäsenenä, kerro siitä meille.

Kevään ja kesän aikana on tavattu noin 30 hankkeen kohderyhmään kuuluvaa kuntalaista, joista jokaisen kanssa on käyty henkilökohtaisia osaamisen kartoittamiseen liittyviä keskusteluja. Kohdehenkilöt ovat hyötyneet valmentavista ohjauskeskusteluista ja esimerkiksi kaksi heistä on aloittamassa oppisopimusopinnot kohdekunnissa. Oppisopimusopiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti työpaikoilla ja suorittavat osan opinnoista Osaajaverstaalla ja osan Sampon kampuksilla Lappeenrannassa tai Imatralla.
Syksyn aikana Osaajaverstaat ovat avoinna toimintakalenterin mukaan ja kutsumme kohde-ryhmiä tutustumaan erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin ja osaamisen kehittämisen vaihtoehtoihin.

Osaajaverstaita kehitetään monitoimijamalliksi eli kutsumme yhteisiin toimitiloihimme yhdistyksiä, työvoima- ja yrityspalveluita ja kunnan palveluita esim. nuorisotyö, TE-palvelut, KEHY ja Ohjaamo.

Paikkakuntien monitoimijamallia luodaan erilaisista lähtökohdista:
• Osaajaverstas sijaitsee samoissa tiloissa Kärki-Leaderin kanssa Parikkalan Etätyöpisteellä.
• Rautjärvellä Osaajaverstas toimii Sopukan, koko kansan olohuoneen, tiloissa. Samoissa tiloissa toimii myös Simpelejärven opisto yhtenä päivänä viikossa.
• Ruokolahden tilaan tarvitaan yhteiskäyttäjiä. Tila on kalustettu LUT-yliopistolta saaduilla kalusteilla ja siellä on hyvät tilat tavata asiakkaita tai pitää kokouksia niin päivä kuin ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

Kutsumme teidät myöhemmin syksyllä järjestettävään yhteistyöpäivään jatkamaan keväällä aloitettua PlanB-hankeyhteistyötä.
Teemme valtakunnallisesti erittäin hienoa, uutta mallia, joka motivoi ja innostaa meitä hankkeen työntekijöitä. Toivomme samankaltaista innostusta teiltäkin, tehdään tästä hyvä malli yhdessä!

Yhteystiedot:
Maina Seppälä (hankeasiat)
maina.seppala@lab.fi 050 5997181
puh: 040 6522140

Taru Astikainen (kuntayhteistyö)
taru.astikainen@parikkala.fi
Puh: 050 5997181

Lilla Saaristo (Osaajaverstaat, opiskelut, vierailut, yhteistyö)
lilla.saaristo@edusampo.fi
puh: 040 7697809

Johanna Wahlman (Osaajaverstaat, opiskelut, vierailut, yhteistyö)
johanna.wahlman@edusampo.fi
puh: 040 6822508