Siirry sisältöön

Kaakkois-Suomen TE-palvelut

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. TE-toimiston lähin toimipaikka sijaitsee Imatralla. Rautjärven kunnantalolla kokeillaan myös uutta virtuaaliaulapalvelua, jolloin voit asioita Imatran aulapalveluissa Rautjärven kunnantalolta etäyhteydellä (lue lisää alta). 1.1.2025 tulee voimaan TE-palveluiden uudistus, jonka myötä Lappeenrannasta tulee Etelä-Karjalan työllisyysalueen vastuukunta.

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa. TE-toimiston lähin toimipaikka sijaitsee Imatralla.TE-toimiston työmarkkinatorille pääset tästä.

Käytäthän asiointiin ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palveluamme. Voit hoitaa suurimman osan asioinnista henkilöasiakkaan verkkopalvelussa sekä yritysten ja työnantajien verkkopalvelussa. Ruuhkautumisen välittämiseksi, soitathan TE-puhelinpalveluihin vain kiireellisissä tilanteissa.

Puhelinpalvelu

Henkilöasiakkaiden valtakunnallinen puhelinpalvelu:
puh. 0295 025 500 (arkisin klo 9.00-16.15)

Personal customers, national phone services:
tel. 0295 020 713 (Mon-Fri 9 am to 4.15 pm)

Русскоязычная консультационная служба:
0295 020 715 (пон-пят 9.00–16.15)

Työnantaja- ja yritysasiakkaat, Kaakkois-Suomen TE-toimiston yrityspalvelut:
puh. 0295 042 001 (klo 9.00-16.15)

Virtuaaliaulapalvelu

​Virtuaaliaula - jotta sinun ei tarvitse lähteä Imatralle saakka!

Virtuaaliaulassa on mahdollista:

  • Saada yleistä neuvontaa ja ohjausta työnhakuun sekä koulutukseen liittyvissä asioissa
  • Käynnistää ja ilmoittaa työnhaun muutoksista
  • Lähettää asiakirjoja
  • Ilmoittaa sovittujen tehtävien toteutuksesta

Kaakkois-Suomen TE-toimiston Imatran toimipaikka jatkaa keväällä kokeiltuja, etäyhteydellä toteutettavia virtuaaliaulapalveluja yhdessä Rautjärven kunnan kanssa.

Virtuaaliaulapalvelut ovat Rautjärven kunnantalolla (Simpeleentie 12) 3.9.-28.11.2024 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–15.

Virtuaaliaulapalvelu toteutetaan verkossa kuvallisella etäyhteydellä. Palvelun käyttö on helppoa eikä vaadi sinulta erityisiä digitaitoja. Palvelua pääset käyttämään ilman erillistä ilmoittautumista.

Palvelun avulla voit hoitaa monia työnhakuusi liittyviä toimia kätevästi suoraan lähialueeltasi. Etäyhteyden avulla voit mm. esittää erilaisia asiakirjoja ja dokumentteja, ilmoittaa työnhaussa tapahtuvista muutoksista sekä toimintasuunnitelmassa sovittujen tehtävien toteumasta. Lisäksi voit saada yleistä neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja koulutukseen liittyvissä asioissa.

TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille 1.1.2025

Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita. Kun työllisyyspalvelut, kunnan koulutuspalvelut, kotoutustumispalvelut sekä elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla, tukevat palvelut nopeamman työllistymisen tavoitetta. Kunnilla on hyvät lähtökohdat tarjota asiakkaille kohdennettuja ja paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja.

Uudistuksella tavoitellaan myös yritysten kasvun turvaamista kohtaanto-ongelmaan ratkaisuja hakemalla, työllistymisen tehostumista, kuntien elinvoiman lisääntymistä sekä työllisten määrän lisääntymistä.

TE-palveluiden uudistus Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa TE-palvelut tullaan järjestämään vastuukuntamallilla eli Lappeenranta ottaa vetovastuun TE-palveluiden järjestämisestä 1.1.2025 lukien. Vastuukuntamallissa palvelujen järjestämisestä sovitaan työllisyysalueen kuntien kesken ja yksi kunta, Etelä-Karjalassa Lappeenranta, toimii vastuukuntana työvoimaviranomaisena.

Uudistusta on maakunnassa valmistelu yhdessä eri toimijoiden kesken ja valmistelussa on mukana tällä hetkellä reilu parikymmentä eri toimijaa ja reilu sata eri henkilöä maakunnan kunnat mukaan lukien.

TE-palveluiden siirron lisäksi Etelä-Karjalassa rakennetaan yhdessä laajempaa palvelukokonaisuutta, ekosysteemiä, jossa niin kuntien muut palvelut kuin muiden toimijoiden tarjoamat palvelut muodostavat mahdollisimman toimivan kokonaisuuden työn ja työn tekijöiden kohtaannon tueksi. 

Lisätietoja:
Sanna Natunen, työllisyysjohtaja, Etelä-Karjalan työllisyysalue
puh. 040 522 9373, sanna.natunen@lappeenranta.fi

Johanna Ilmoni, muutosjohtaja
puh. 040 754 4710, johanna.ilmoni@lappeenranta.fi