
Etelä-Karjalan työllisyysalueen palvelut
Etelä-Karjalan työllisyysalue tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille.
Etelä-Karjalan työllisyysalue tarjoaa TE-palveluja Etelä-Karjalan kuntien työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille. Etelä-Karjalan työllisyyspalvelujen lähin toimipaikka sijaitsee Imatralla. Kunnantalon tietokoneella on mahdollisuus myös hoitaa esimerkiksi työnhakuun liittyviä asioita ja saada esimerkiksi Työmarkkinatorin käyttöön henkilökohtaista tukea ja ohjausta työllisyysyksikön työllisyyskoordinaattorilta tai työohjaajalta. Ole rohkeasti yhteydessä!
Asiointi ja Imatran toimipaikka
Käytäthän asiointiin ensisijaisesti sähköistä Oma asiointi -palvelua. Voit hoitaa suurimman osan asioinnista henkilöasiakkaan verkkopalvelussa sekä yritysten ja työnantajien verkkopalvelussa.
Käyntiosoite: Tainionkoskentie 70, 55120 Imatra
Aukioloajat: Arkisin kello 09.00–12.00 ja 13.00–16.00
Lisää yhteystietoja löydät: Asiointi ja yhteystiedot - Lappeenranta
Palvelut
Palvelut henkilöasiakkaille: Palvelut henkilöasiakkaille - Lappeenranta
Palvelut yritys- ja työnantaja-asiakkaille: Palvelut yritys- ja työnantaja-asiakkaille - Lappeenranta
Etelä-Karjalan maahanmuuttopalvelut: Etelä-Karjalan maahanmuuttopalvelut - Lappeenranta

Työllisyysalueen uutistiedotteet voi nyt tilata omaan sähköpostiin
Etelä-Karjalan työllisyysalue käyttää ePressi-palvelua tiedotteiden jakeluun. Tiedotteiden tilaaminen on mahdollista kaikille työllisyysalueen aiheista kiinnostuneille. Tiedotteet voi tilata omaan sähköpostiin. Tiedotetilauksen voi perua tiedotteiden lopussa olevasta linkistä.
Uutiskirjeen sähköinen tilauslomakeTyöllisyysalueen palveluilla rakennetaan alueen elinvoimaa
Etelä-Karjalan työllisyysalueen organisaatiossa on kolme palvelualuetta, joilla kaikilla on omat tavoitteelliset tehtävänsä järjestettynä siten, että ne yhdessä muodostavat asiantuntijaorganisaation ja asiakkaita sekä sidosryhmiä palvelevan kokonaisuuden. Palvelujen suunnittelussa pyritään vastaamaan mahdollisimman tehokkaasti alueen ja asiakkaiden tarpeisiin. Etelä-Karjalan työllisuusalue on sitoutunut tavoitteeseen luoda kestäviä menestystarinoita, jotka rakentavat elinvoimaa ja muuttavat maakunnan työllisyystilannetta myönteiseen suuntaan.
Koko palveluorganisaation keskiössä ovat henkilö- ja työnantaja-asiakkaat, joiden työllistymisen, osaamisen kehittämisen ja ylläpidon, sekä sopivien osaajien löytymisen eteen tehdään työtä. Samalla asiantuntijaorganisaation tavoite on tuottaa tietoa ja lisäarvoa Etelä-Karjalan elinvoimaisuuden vahvistamiseksi.
Yhteisten palveluiden palvelualue suunnittelee, hankkii, toteuttaa ja vastaa nimensä mukaisesti työllisyysalueen yhteisistä palveluista. Erityisesti tiedon tuottaminen, tiedolla johtamisen koordinointi ja ylialueellisen yhteistyön edistäminen tukevat sekä omaa organisaatiota että kaikkia sidosryhmiä työllisyyden ja maahanmuuton edistämisessä. Asiakkaiden näkökulmasta erityisesti koulutushankinnat, tapahtumat, palkkatukipäätökset ja maksatustehtävät ovat yhteisten palveluiden näkyvintä vastuualuetta.
Monialaisten palveluiden palvelualue toteuttaa ja vastaa kokonaisuudesta, joka sisältää työllistymisen monialaista edistämistä sekä kotoutumislainsäädännön mukaiset palvelut. Palvelualueen asiantuntijat ohjaavat ja tukevat asiakkaita silloin, kun asiakkaan palvelutarvetta edistää eri palvelujen yhteensovittaminen. Yhteistyötä asiakkaan toimijuuden edistämiseksi tehdään tiiviisti Etelä-Karjalan hyvinvointialueen, Kelan, kuntien, kolmannen sektorin sekä muiden verkostokumppaneiden kanssa. Muualta Suomeen muuttaneita tuetaan myös International House Etelä-Karjala toimintamallilla.
Työvoimapalvelut, toteuttaa ja vastaa työvoimapalvelulain mukaisista yritys- ja työnantaja palveluista ja henkilöasiakkaiden työnvälityksestä. Henkilöasiakkaamme kohtaavatkin asiakkuuden alussa ensimmäisenä työnhaun alku ja tuki -tiimin asiantuntijat ja saavat heiltä tietoa ja neuvontaa monipuolisten palvelujen mahdollisuuksista. Työnantaja- ja yritysasiakkaat ohjataan sujuvasti yritysasiantuntijan palveluihin. Työllisyysalueella on erilaisia asiointitapoja, jotta oman asian hoitaminen mahdollistuu kaikille. Työvoimapalvelut palvelualue vastaa verkko-, puhelin- ja aulapalvelujen toiminnasta.