Siirry sisältöön

Kulttuuri

Kulttuuritoimen tehtävänä on tuottaa monipuolisia kulttuuripalveluita Rautjärven kunnassa ja tarjota siten hyvinvointia kuntalaisille ikään katsomatta. Kulttuuritoimi järjestää vuosittain runsaasti tapahtumia ja konsertteja eri puolilla kuntaa yksin ja yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa.

Rautjärven kulttuuritoimi

Rautjärven kulttuuritoimen suurin vuotuinen tapahtuma on perinteinen Rautjärven Kulttuuriviikko heinäkuussa. Kulttuuriviikon huipentaa Antiikki ja Keräily Kesäpäivät Simpeleellä. Vuonna 2023 Antiikki ja Keräily Kesäpäivät järjestetään 15. - 16.7.2023 Simpeleen koululla. Teemana on rajaseutu.

Kulttuuriviikon lisäksi paikkakunnalla järjestetään tapahtumia koko vuoden ajan. Perinteiset Itsenäisyyspäivän juhla sekä Kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään vuosittain yhteistyössä seurakunnan sekä yhdistysten kanssa.

Kouluille ja päiväkodeille tarjotaan vuosittain kulttuuria esimerkiksi työpajoja, elokuvia tai teatteria. Myös kotiseututuntemuksen lisääminen kotiseuturetkien myötä on ohjelmassa. Rautjärven kunta on osa Etelä-Karjalan kulttuurikeskus Metkun lastenkulttuuriverkostoa.

Kulttuuritoimi on mukana myös paikallisen kulttuuriperinnön vaalijana museoiden kautta. Kunnassamme on kaksi museota: Kotiseutunäyttely sekä Kollaa ja Simo Häyhä –museo.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorille järjestettävää tavoitteellista ja vuosittain etenevää opetusta, jossa noudatetaan valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Rautjärvellä taiteen perusopetusta annetaan musiikin osalta Virta-opiston musiikkiopistossa sekä kuvataiteen osalta Simpelejärven opistossa.

Yhteystiedot

Kulttuuritoimen tavoitat numerosta 040 624 5313.