Siirry sisältöön

Kulttuuri

Kulttuuritoimen tehtävänä on tuottaa monipuolisia kulttuuripalveluita Rautjärven kunnassa ja tarjota siten hyvinvointia kuntalaisille ikään katsomatta. Kulttuuritoimi järjestää vuosittain runsaasti tapahtumia ja konsertteja eri puolilla kuntaa yksin ja yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa.

Rautjärven kulttuuritoimi

Rautjärven kulttuuritoimen suurin vuotuinen tapahtuma on Kulttuurikesä 13.-27.7.2024. Kulttuurikesä toteutetaan yhteistyössä Parikkalan kanssa ja tapahtumakenttä on levittäytynyt koko Etelä-Karjalan pohjoiskuntiin aina Rautjärven eteläpäästä Uukuniemelle asti. Rautjärven osalta Kulttuurikesän suurimmat tapahtumat ovat Antiikki- ja Keräily Kesäpäivät sekä Miettilä Kollaus. 

Kulttuurikesän lisäksi paikkakunnalla järjestetään tapahtumia koko vuoden ajan. Perinteiset Itsenäisyyspäivän juhla sekä Kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään vuosittain yhteistyössä seurakunnan sekä yhdistysten kanssa.

Kouluille ja päiväkodeille tarjotaan vuosittain kulttuuria esimerkiksi työpajoja, elokuvia tai teatteria. Myös kotiseututuntemuksen lisääminen kotiseuturetkien myötä on ohjelmassa. Rautjärven kunta on osa Etelä-Karjalan kulttuurikeskus Metkun lastenkulttuuriverkostoa.

Kulttuuritoimi on mukana myös paikallisen kulttuuriperinnön vaalijana museoiden kautta. Kunnassamme on kaksi museota: Komendantti sekä Kollaa ja Simo Häyhä –museo.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorille järjestettävää tavoitteellista ja vuosittain etenevää opetusta, jossa noudatetaan valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Rautjärvellä taiteen perusopetusta annetaan musiikin osalta Virta-opiston musiikkiopistossa sekä kuvataiteen osalta Simpelejärven opistossa.

Yhteystiedot

Kulttuuritoimen tavoitat numerosta 040 624 5313.