Siirry sisältöön

Kesätyöt

Alta löydät lisätietoa nuorille suunnatuista kesätöistä ja kesätyöseteleistä. Seteleitä tarjoavat OP Etelä-Karjala ja Rautjärven kunta. Kesätyöseteleitä on kesälle 2024 jaossa yhteensä 35kpl. Kunta tarjoaa tänä kesänä 41 kesätyöpaikkaa 15-19-vuotiaille.

Rautjärven kunta jatkaa edellisten vuosien tapaan nuorten kesätyöohjelmaa, jonka tarkoituksena on lisätä nuorten tietämystä työelämästä, tuottaa myönteisiä kokemuksia työn ja työyhteisön merkityksestä ja vahvistaa nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.  Palkattavan nuoren kotikunnan täytyy olla Rautjärvi ja nuoren tulee olla työsuhteen alkaessa 15-19-vuotias. Odotamme hakijoilta iloista asennetta työntekoa kohtaan ja intoa oppia uutta! 

Kunnan kesätyöpaikat

Tarjoamme ahkerille ja tunnollisille 15-19-vuotiaille nuorille kahden ja neljän viikon mittaisia kesätyöjaksoja eri toimialoilla. Työaika on kuusi tuntia päivässä. Kahden viikon työstä maksetaan palkkaa 500 euroa ja neljän viikon työstä 1000 euroa, palkka sisältää lomakorvauksen. Kesätyötehtäviin perehdytetään ja kesätyöntekijät toimivat aikuisen ohjauksessa ja valvonnassa.

Kesätyöpaikkoja haetaan Kuntarekryn kautta sähköisesti. Hakuaika on 22.1.-7.2.2024 klo 21. Tästä pääset työpaikkailmoitukselle.

Elinympäristöpalvelut

Simpele: Simpeleen taajaman puistojen ja viheralueiden hoito, mm. nurmikon leikkuu, liikuntapaikkojen hoitamisen avustavat työt, esim. urheilukentän, tenniskenttien ja uimarantojen hoito ja kiinteistönhoidollisia työtehtäviä.
Asemanseutu: Asemanseudun taajaman viheralueiden hoito ja liikuntapaikkojen hoitamisen avustavat työt.

Kirjasto (Rautjärven pääkirjasto, Roihankatu 6, Simpele). Kirjaston asiakaspalvelua ja avustavia kirjastotehtäviä. 

Kulttuuritoimi 

Miettilä: Kollaa ja Simo Häyhä -museo ja Sotahistoriakeskus (Kuntalanraitti 32; Miettilän kasarmialue). Museovalvojan tehtävät, mm. lipunmyynti, asiakaspalvelu, avustavat muut tehtävät museoilla, oheistuotteiden myynti.
Rautjärven Pitäjäntupa (Miettiläntie 1757). Museovalvojan tehtävät, asiakaspalvelu.  
Simpele: Vaihtuvat tehtävät Hiitolanjoella, mm. virtuaalimuseon opastaminen kävijöille ja erilaiset avustavat tehtävät kulttuuriviikon tapahtumissa. (Kesätyöntekijän tulee voida siirtyä itsenäisesti eri työpisteisiin työpäivien aikana, esim. Kangaskoskelta Ritakoskelle.)

Nuorisopalvelut: Nuoriso- ja liikuntapalvelujen kesätyö sopii reippaalle, oma-aloitteiselle ja ystävälliselle nuorelle, joka tykkää toimia lasten kanssa. Työtehtävänä on toimia apuohjaajana alakouluikäisten päiväleirillä. 

Nuoriso- ja liikuntapalvelut: Työtehtävinä on toimia toinen viikko apuohjaajana alakouluikäisten päiväleirillä ja toinen viikko apuohjaajana lasten uimakoulussa.

Päiväkoti Karhunpesä (Urheilijankatu 9, Rautjärvi): Lasten hoito-, kasvatus- ja opetustilanteissa mukana oleminen ja avustaminen, toimintaan liittyvän materiaalin ennakkovalmistelu ja vuosisiivoukseen osallistuminen. Mahdollisuus toteuttaa omia vahvuuksia.

Siivouspalvelut (Simpele ja Asemanseutu): Kunnan kiinteistöjen siivoustyöt siivoojan työparina. 

Simpeleen päiväkoti (Lehmuskatu 1): 1-6-vuotiaiden lasten hoito- ja kasvatustilanteissa avustaminen; mm. ruokailussa ja pukemisessa auttaminen sekä pelailu, leikki ja ulkoilu lasten kanssa. Henkilökunnan avustaminen mm. lelujen pesuissa sekä toiminnan valmistelussa. Kesätyöntekijältä toivotaan oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. 

Tarvitsetko apua kesätyöpaikan etsimisessä tai hakemuksen täyttämisessä?

Autamme mielellämme! Kysy rohkeasti apua vaikka Whatsappilla:
työllisyyskoordinaattori Pipsa Vuorelalta, p. 040 658 5814, pipsa.vuorela@rautjarvi.fi tai 
nuoriso-ohjaaja Hanne Ilvoselta, p. 040 552 2483, hanne.ilvonen@rautjarvi.fi 

Vinkit kunnan kesätöiden hakemiseen:
  1. Täytä hakemuslomake huolellisesti: varaa aikaa, tarkista oikeinkirjoitus, pyydä tarvittaessa apua!
  2. Kaikki hakemuksen kentät eivät ole pakollisia, esim. tutkinnot ja työkokemus - jos sinulla ei ole näitä, jätä kohdat tyhjiksi.
  3. Kohdassa "Vapaa hakemuksesi tehtävään" kannattaa kertoa esimerkiksi: miksi haluaisit kesätöihin kunnalle, millainen kesätyöntekijä olisit, miten kuvailisit itseäsi, millaisissa asioissa olet hyvä?
  4. Valitse mahdollisimman monta eri työtehtävää ja -ajankohtaa, joihin haet! Mitä enemmän eri töitä ja vaihtoehtoja valitset, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat töitä. Jos olet ollut jo aiemmin kunnan kesätöissä, kannattaa hakea eri tehtävään. 4 viikon kesätöitä ei yleensä ole tarjolla ensimmäistä kertaa kunnan kesätöitä hakeville.

Miten kesätyöseteli toimii? Nuori hankkii itse kesätyön yrityksestä tai yhdistyksestä ja kertoo työnantajalle kesätyösetelimahdollisuudesta, jolla voi palkata nuoren kesätöihin. Etelä-Karjalan Osuuspankin myöntämiä kesätyöseteleitä on jaossa Rautjärvellä 15 kpl ja kunnan omia 20 kpl.
 
Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Setelien hakuaika alkaa 1.2.2024 ja sitä jatketaan niin pitkään kuin seteleitä ja kysyntää riittää. 
 
Hakemukset otetaan vastaan vain sähköisesti. Nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösetelin hakemuslomakkeen. Lisätietoa kesätyöseteleistä ja linkki hakulomakkeelle täältä.

  • OP:n setelit: vuonna 2007-2009 syntyneille nuorille (15kpl)
  • Kunnan setelit: vuonna 2004-2010 syntyneille nuorille (20kpl)
  • Kesätyösetelin arvo: 350 €. Kesätyöseteliä käytettäessä nuorelle maksettava palkka on vähintään 500€/10 työpäivää, josta työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon 350€.
  • Kesätyön kesto: minimi 10 työpäivää. Työsuhteen ajalta työtunteja tulee kertyä vähintään 60 h, tunnit voi hajauttaa pidemmällekin aikavälille.

Lisätietoa: Ohjaamo:  Ohjaamo Imatra, p. 040 662 5637, ohjaamo@imatra.fi, Iina Sainio p. 020 617 7277, iina.sainio@imatra.fi 

Rautjärven alueen avoimet työpaikat löytyvät Työmarkkinatorilta ja Kesäksi duuniin -sivustolta.

Muista hyödyntää Etelä-Karjalan Osuuspankin tai Rautjärven kunnan kesätyöseteli työnhaussa!

Tarvitsetko apua kesätyöpaikan etsimisessä tai hakemuksen täyttämisessä?
Autamme mielellämme! Kysy rohkeasti apua vaikka Whatsappilla:

  • työllisyyskoordinaattori Pipsa Vuorelalta, p. 040 658 5814, pipsa.vuorela@rautjarvi.fi
  • nuoriso-ohjaaja Hanne Ilvoselta, p. 040 552 2483, hanne.ilvonen@rautjarvi.fi