Siirry sisältöön
Simpelejärven opisto

Simpelejärven opisto on Parikkalan ja Rautjärven yhteinen kansalaisopisto. Rautjärvellä opisto toimii Kivijärven toimintakeskuksella, kouluilla sekä kunnan muissa kiinteistöissä.

* toimii Parikkalan ja Rautjärven kuntien noin 7500 asukkaan talousalueella
* opiston henkilökuntaan kuuluu kokopäiväinen kurssisihteeri, osa-aikainen rehtori ja koulutussuunnittelija
* opisto järjestää harraste- ja virkistystoimintaa, koko lukuvuoden mittaisia kursseja, sekä lyhytkursseja ja muuta lyhytkestoista koulutusta, työvoimaa ylläpitävää koulutusta tarpeen mukaan
* sitä hallinnoi Parikkalan kunta, mutta sen toimintaa ja taloutta sekä koulutuksen laatua seuraa erillinen neuvottelukunta, joka koostuu molempien kuntien edustajista

Simpelejärven opiston sivut

Kurssiohjelma 2023-24

Simpelejärven opiston uuden työvuoden kurssiohjelma on ilmestynyt paperisena versiona. Sen voi noutaa kunnanviraston asiointipisteeltä.

Parikkalan-Rautjärven Sanomien perinteinen liite opiston kurssitarjonnasta ilmestyy 10.8. jota on jaossa peittojakelun lisäksi Asemanseudulla ja Simpeleen taajamissa.

Kurssitarjonta

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Simpelejärven opiston opintoryhmiin ensisijaisesti netin kautta tai soittamalla opiston toimistoon puh. 040 513 7693. Netti-ilmoittautuminen pysyy auki koko työvuoden ajan, eli netin kautta voi ilmoittautua myös kurssin alkamisen jälkeenkin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen peruminen ja kurssin peruuntuminen

Ilmoittautuminen on aina sitova. Kurssin peruminen ilmoittautumisen jälkeenkin onnistuu ja se pitää aina tehdä!
Kotisivuillamme oikealla ylhäällä on välilehti Omat ilmoittautumiseni. Sieltä voi myös perua kurssin. Tai ilmoittamalla siitä opiston toimistoon opistosihteerille puhelimitse 040 513 7693. Jos osallistumista ei peruta, tai jos ryhmään osallistuminen keskeytyy opiskelijasta itsestään johtuvista syistä, opintomaksuja ei palauteta eikä hyvitetä.

Opintoneuvonnasta vastaa kansalaisopiston opistosihteeri puh. 040 513 7693. Opintoryhmien opettajilta saa myös opetusta koskevia tietoja.

Kurssin peruuntumisesta kokonaan tai muutoksista opetusajoissa, esim. opettajan sairastuminen, ilmoitetaan siitä henkilökohtaisesti sähköpostin kautta (tai tekstiviestinä, mikäli opiskelija ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitettaan) opiston järjestelmän kautta. Mikäli yhteystiedot muuttuvat, on opiskelijan itse huolehdittava siitä, että opiston toimistossa on oikeat yhteystiedot.

Luentoja ja lyhytkursseja järjestetään toiveiden mukaan. Opetussuunnitelmaa täydennetään työvuoden aikana toivomusten ja resurssien puitteissa.

Omat ilmoittautumiset
Yhteystiedot

Harjukuja 6, 59100 PARIKKALA

Anu Partanen, koulutussuunnittelija puh. 050 479 0917
Jaana Leskinen, opistosihteeri puh. 040 513 7693
Auli Hyttinen, rehtori puh. 044 781 1297
etunimi.sukunimi@parikkala.fi

Aukioloajat
Ma - Pe: 09:00 - 15:00