Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Äänestä ensimmäinen Etelä-Karjala -palkinnon saaja

etela-karjala-palkintokuva.jpgPalkintosormus
18.9.2024 18.00

Etelä-Karjalan liitto jakaa historian ensimmäisen Etelä-Karjala-palkinnon maakuntapäivänä 11.10.2024. Palkinto jaetaan jatkossa vuosittain maakuntapäivän yhteydessä. Palkinnon saaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Äänestää voi 18.9.–1.10.2024 välisenä aikana.

Palkinto tullaan jatkossa vuosittain maakuntapäivän yhteydessä tunnustuksena henkilölle, joka omalla toiminnallaan on esimerkillisesti edistänyt maakunnan kehittymistä ja maakuntaohjelman toteutusta. Palkinnon teemat vaihtuvat vuosittain maakuntaohjelman neljän kärkiteeman mukaan. Ne ovat Välittävä eKarjala, Ympäristöystävällinen eKarjala, Yritteliäs eKarjala ja Vilkasliikkeinen eKarjala.

Tänä vuonna palkinto myönnetään maakuntaohjelman Vilkasliikkeinen eKarjala -teeman mukaisesti henkilölle, joka on maakuntamme matkailu- tai kulttuurisektorilla meritoitunut yhteistyön, muutosmyönteisyyden ja osallisuuden rakentaja. Ehdolla palkinnon saajaksi ovat Mirja Borgström, Juha Iso-Aho, Toni Kainulainen, Kai Könönen, Hanna Ollikainen, Minna Pirilä-Martti ja Seppo Äikäs. Palkinnon saaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Äänestää voi 18.9.–1.10.2024 välisenä aikana Etelä-Karjalan liiton kotisivuilla osoitteessa liitto.ekarjala.fi/etela-karjala-palkinto, jossa on myös lisätietoa ehdokkaista.

Etelä-Karjalan liitto toteutti keväällä 2024 Etelä-Karjala-palkinnon suunnittelukilpailun, jonka voitti Riikka Purosen työ "Älykello". Palkintoesine viittaa metsään ja sinirihmastoihin, jossa sienet luovat maanalaisia tietoverkkoja ja vaikuttavat ihmisten elämään monin tavoin. Palkinto symboloi vaikuttamista ja laajoja verkostoja, joita Etelä-Karjala-palkinnon saajalla tulee olla. Palkintoesineen voi pukea ranteeseen, sen voi asettaa pöydälle tai ripustaa seinälle. Esineen valmistusmateriaalit ovat pronssi ja teräs. Kuva palkintoesineestä on tämän tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja: maakuntajohtaja Satu Sikanen, p. 0400 661318.