Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Kalastusmatkailun kehittäminen alkuun myös maakunnan pohjoispäässä

Kalastusmatkailu - somekuvat FB.jpg
19.9.2024 6.00

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi erityisavustusta Imatran seudulla kolmelle pienelle kalastusmatkailun edistämiseen tähtäävälle hankkeelle. Yksi näistä on ”Kalastusmatkailun toimintaympäristön kehittäminen Hiitolanjoen vaikutusalueella”, jota Rautjärven kunta toteuttaa yhdessä Ruokolahden kunnan kanssa. Hankkeella valmistellaan ja luodaan pohjaa kalastusmatkailulle ja -yrittäjyydelle Kivijärven ja Torsajärven sekä näiden laskujokien ympäristössä.

Käytännössä hankkeessa toteutetaan ostopalveluna selvitys alueen kalastusmatkailun kehittämisen kannalta keskeisistä raameista, mahdollisuuksista ja rajoituksista. Näin saadaan luotua perustaa jatkohankkeille, joiden tavoitteena on toimiva ja kukoistava kalastusmatkailu Hiitolanjoen vaikutusalueella. Ostopalvelu kilpailutettiin loppukesästä, ja selvityksen toteuttajaksi valikoitui Ellare. Heillä on vahvaa osaamista matkailun eri osa-alueisiin liittyen, ja he ovat tehneet paljon yhteistyötä alueellisen matkailumarkkinointiyhtiö goSaimaan ja Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö Ekvasin kanssa VisitFinlandin lisäksi. Selvityksen on määrä valmistua joulukuuhun mennessä. Ennen hankkeen päättymistä ja selvityksen loppuvaiheessa toteutetaan myös työpaja alueen keskeisille sidosryhmille aiheeseen liittyen. 

Lisätietoja hankkeesta voi kysyä Rautjärven kunnan elinvoima- ja hankekehittäjältä Sini Javanaiselta, sini.javanainen@rautjarvi.fi, tai puhelimitse 040 581 8040.