Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Miljoona roskapussia -kampanja

Miljoona roskapussia -kampanja.png
8.4.2024 11.28

Rautjärven kunta mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.2024 - 5.6.2024

Rautjärven kunta osallistuu myös tänä vuonna Ylen valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan! Kampanjan aikana kilpaillaan leikkimielisesti siitä, missä kunnassa kerätään eniten roskapusseja - samalla kun kotikunnan kulmat siistiytyvät. Tavoitteena on kerätä valtakunnallisesti miljoona roskapussia. Rautjärvi oli mukana vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjassa, jolloin roskapusseja kerättiin yhteensä 69 kappaletta, tänä vuonna pistetään paremmaksi! Valtakunnallisesti roskapusseja kerättiin viime vuonna yhteensä 210 372 kappaletta ja tänä vuonna laskuri jatkaa tuosta määrästä. 

Miljoona roskapussia -kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa yksin tai yhdessä, organisoida taloyhtiön siivouspäivän tai järjestää vaikkapa asukasyhdistyksen voimin siivoustalkoot. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Roskapussin kokoa ei ole määritelty, pussi voi hyvin olla pieni hedelmäpussi tai suuri jätesäkki. Kerätyt roskapussit merkitään Ylen Roskalaskuriin Rautjärven kunnan kohdalle. Laskuri on avautunut 15.4. ja päivittyy kerran päivässä, joten kerätyt pussit eivät näy täysin reaaliajassa. Roskalaskurin löydät osoitteesta https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia Oman roskapussin ja suojakäsineet voit noutaa aukiolojen puitteissa Rautjärven kunnantalolta, Simpeleen pääkirjastolta, Kohtaamispaikka Sopukalta, Rautjärven Asemankirjastolta sekä M Aseman Puodilta. Kerätyt roskat tulee toimittaa sekajätteeseen.

Halutessasi voit ilmoittaa keräämäsi roskapussit myös meille merkittäväksi roskalaskuriin: rautjarven.kunta@rautjarvi.fi

Siivotaan kunnan kulmat siistiksi yhdessä! 🙂 

Huomioi turvallisuus! Käytä suojahanskoja roskia kerätessäsi ja liikkuessasi teiden varsilla käytä heijastinliiviä.