Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Pyyntö esityksistä kuntalaispaneelien jäseniksi

Kopio vesipiste.png
2.5.2024 8.00

Rautjärven kunnassa otetaan käyttöön uusi Kuntalaisten kuulemisen ja osallisuuden toimintamalli. Toimintamallin mukaisesti kuntaan perustetaan viisi paneelia. Kuntalaisista koostuvat paneelit toimivat valmistelijoiden tukena ja käsittelevät päätöksentekoon tulevia aiheita.

Pyyntö esityksistä kuntalaispaneelien jäseniksi 


Rautjärven kunnassa otetaan käyttöön uusi Kuntalaisten kuulemisen ja osallisuuden toimintamalli. Toimintamallin mukaisesti kuntaan perustetaan viisi paneelia. Kuntalaisista koostuvat paneelit toimivat valmistelijoiden tukena ja käsittelevät päätöksentekoon tulevia aiheita. Paneeleita hyödynnetään kunnan päätösten ennakkoarvioinnissa ja osallistavassa budjetoinnissa. 
 
Kaksi paneelia muodostetaan jo kunnassa toimivista Nuorten vaikuttajaryhmästä ja Vanhus- ja vammaisneuvostosta. Uusina paneeleina perustetaan: 

- Järjestöpaneeli 
- Lapsiperhepaneeli 
- Yrittäjäpaneeli 

Kuntalaiset voivat jättää esityksiään jäsenistä näihin kolmeen uuteen paneeliin 31.5.2024 mennessä. Esityksiä voi tehdä useamman, mutta jokainen esitys tulee tehdä erillisenä vastauksena Forms -lomakkeeseen osoitteessa https://forms.office.com/e/r9emRp2jYW  Linkki vastauslomakkeelle löytyy myös Rautjärven kunnan kotisivuilta www.rautjarvi.fi otsikon Kunta ja hallinto alta kohdasta Kuntalaisten kuuleminen ja osallisuus.
 
Kunnanhallitus nimeää paneelien jäsenet esitetyistä henkilöistä niin, että paneeleista tulee mahdollisimman edustavat: jäsenistöä valittaessa on huomioitava eri sukupuolien, ikäryhmien, toimialojen ja kunnan alueiden edustavuus. 
 
Kunnanhallitus toivoo esitettäväksi henkilöitä, jotka eivät toimi tällä hetkellä kunnan luottamushenkilöinä ja varmistaa suostumuksen esitetyiltä henkilöiltä ennen nimeämistä.


Lisätietoja:

Työllisyyskoordinaattori Kunnanjohtaja
Pipsa Vuorela Harri Anttila
p. 040 658 5814 p. 0400 559 034
pipsa.vuorela@rautjarvi.fi harri.anttila@rautjarvi.fi 
Rautjärvellä 2.5.2024,

Rautjärven kunnanhallitus